Доктори

претходна1 2

Проф. Др. Горица Брешковска пулмолог-алерголог

Ge 132 е одлицен асистент на редовните терапии - неговата употреба ја подобрува функцијата на белите дробови, го намалува ризикот од чести инфекции и алергии, се намалува потребата од дополнителни лекови и се подобрува квалитетот на животот на болните од хронични обструктивни белодробни болести (хобб)

прочитај повеќе

Др. Маја Петаноска дерматовенеролог

Процесот на стареењето на кожата (фотостареење) многу зависи од внатрешноста на организмот. Колку повеке оксидативен стрес толку побрзо стареење на кожата. Употребата на антиоксиданти е неопходно за да се забави овој процес. Ge132 го забавува стареењето на кожата на тој начин што делува во обновување на колагенот, а таа подолго останува млада и свежа.

прочитај повеќе

Проф. Др.Душан Весович

Се почестата појава на карциномни состојби кај младата популација, како на женскиот репродуктивен систем ( грло на матка и дојка ) така и кај машката популација (канцер на тестиси) доведува до пореметување на структурата на ДНК молекулата која е всушност основен фактор за создавање на здрави поколенија.

прочитај повеќе

Проф. Др.Кочо Димитровски имунолог

Хроничниот стрес е подмолен убиец бидејки потикнува појава на хронично незаразни болести, доаѓа споро, на почеток незабележливо, без болки но со големи штети по нашиот имун систем.

прочитај повеќе

претходна1 2