Научно истражување

Научниот тим на институтот Винча докажа дека препаратите Ge 132+Natural и Ge Kids имаат посилно изразено антиоксидативно дејство во споредба со синтетски витамин Ц и тролокс.

погледни го документот

Институт за медицински истражувања при Универзитетот во Белград

Научниот тим на чело со др. Дијана Бугарски докажа дека Ge132+ NATURAL го спречува растот на четири типа на канцери
PC-3 хумана клеточна линија од канцер на простата
MCF-7 хумана клеточна линија од аденокарцином на дојка
SW480- хумана клеточна линија од колоректален аденокарцином ( дебело црево )
Контролна клеточна линија ЕА.xs926 хумана ендотелна клеточна линија која е "хибридна"клеточна линија настаната со фузија на ХУВЕЦ клетки, примарни клетки на хумана умбиликална вена, со А549 клетки од хуман аденокарцином на бели дробови. Оваа клеточна линија покажува морфолошки, фенотипски и функционални карактеристики на хумани васкуларни ендотелни клетки и се користи како ин витро модел систем за проучување на различни физиолошки и паталошки процеси, првенствено во испитувања на процесите на ангиогенеза.

погледни го документот

VivaCell Biotechnology GmbH - Германија..

Истражувачите од Viva Cell Biotechnology GmbH докажаа дека Ge 132+ NATURAL има силно антиинфламаторно дејство и е корисен во терапевски цели за третман на болести со инфламаторна ( воспалителна) природа како настинки, вирози и алергии, таму каде има брз пад на имуниот систем.
Тие докажа и дека Ge 132+ NATURAL е мокен антиоксидант кој неутрализира и спречува формирање на слободни радикали, што укажува на тоа дека е корисен во терапевски цели кај заболувања во кои слободните радикали играат клучна улога во појава на преку 100 хронични незаразни болести како дијабет, кардиоваскуларни заболувања , срцеви и моздани инфаркти , канцери , паркинсова болест , алцхајмер и др.

погледни го документот
Проф. Др. Горица Брешковска пулмолог-алерголог

Ge 132 е одлицен асистент на редовните терапии - неговата употреба ја подобрува функцијата на белите дробови, го намалува ризикот од чести инфекции и алергии, се намалува потребата од дополнителни лекови и се подобрува квалитетот на животот на болните од хронични обструктивни белодробни болести (хобб)

прочитај повеќе