Состав - Ge 132+

назад

претходна 1 2 3 4 следна

ЛИКОПЕН

ЛИКОПЕН

Ликопенот е црвен каротеноид. Го има во повеќе овошја и зеленчуци, но најмногу во доматот-lyko persikon, како и производите од домати-кечап, супа од домати, но во помала количина го има во лубеницатаи во црвениот грејпуфт.

Ликопенот во G-132+ Natural

Е со потекло од доматот, и е многу силен антиоксидант-100% е поефикасен во отстранувањето на слободните радикали од витаминт Е. Најголем внес на ликопен во организмот се внесува првенствено со консумирање на домати, како и производи од него,со додаток на масло за јадење.

Истражувањата ја докажаа протетиктивната улога на ликопенот во создаване на карциномот кај простата, плуќа, желудник, дебело црево, грлото на матка, панкреас, дојка и кожа. Некои истражувања докажаа и инхибиторен ефект на ликопенот во развојот на катаракта, како и позитивниот ефект на споредните ефекти од хемотерапијата. Исто така во некои научни студии воочен е позитивниот ефект на ликопенот кај дијабетисот, остеопороза, стерилитет итн.

СУЛФОРАН

СУЛФОРАН

Сулфорафанот припаќа на групата изотиоцијанити. Во билките како брокула, карфиол, зелка и сл, изобилува со глукорафан кој во организмот под дејство на ензимот мирозиназ се претопува во сулфорафан.

Изворот на сулфорафанот во G-132+Natural е од брокулата. Научните студии докажале на неговите бројни ефекти и тоа: антитуморски ефект, ( инхибиција histon deacetilaze, инхибиција на клеточните делби, индукција апоптоза, директно делување на тумороидните клетки, спречување на ангиогенезата, антиметастатски ефект и др.), антидијабетичен, антимикробен, антифламаторен, антиоксидантен, имуномодулаторен, поволен ефект кај обструктивните болести на дишните органи, поволен ефект на клетките од рскавицата, протективен ефект на изложеноста кај UV зрачењето итн.

КОГА СЕ КОРИСТИ G-132+ Natural?

G-132+ Natural се користи како антиоксидативен комплекс кој ги неутрализира слободните радикали со што помагаат во превенцијата на развојот на бројните хронични болетсти, а исто така помага и кај различните патолошки состојби.

Исто така G-132+ Natural е потребно да се консумира поради чување и одржување на здравјето како и во превенција од хронично незаразните болести.

- ја зајакнува одбрамбената функција на имунолошкиот систем од долготрајна медикаментозна терапија
- превенција на токсично оштетување на црниот дроб ( хепатопротективни ефекти)

Дополнителна терапија при некои малигни заболувања ( канцер на грло на матка, канцер на простата, канцер на дојка, канцер на дебело црево, канцер на бели дробови)
- со редовна терапија кај хроничните незаразни болести,антитуморската терапија ирадиотерапија.
- кај заболувања / состојби кај кои е намален или изменет имунолошкиот одговор на организмот ( HIV , AIDS-s, алергии, аутоимуни болести...)
- поради ублаживање на состојбата на хроничен умор и симптоми на хронични болести,помага во борбата против бактериски и вирусни инфекции,ги ублажува запалетелните процеси,помага во нормализација на биохемиските параметри и зголемениот крвен притисок, ја стимулира регенерацијата на црнито дроб,после хируршка интервенција, стрес и како додаток на терапијата кај бенингната хиперплазија на простата.

претходна 1 2 3 4 следна